NEN 3140 keuring

Veel opdrachtgevers eisen van de aannemers en bedrijven dat zij voldoen aan de VCA certificering. Deze VCA certificering is bedoeld voor aannemers en bedrijven die externe werkzaamheden of opdrachten uitvoeren met een verhoogd risico of risicovolle omstandigheden. Een onderdeel van het behalen van de VCA certificering is het gereedschap keuren. De VCA keuring gereedschappen geeft aan dat er jaarlijks een keuring dient te worden uitgevoerd zelf van nieuwe gereedschappen. De VCA keuring elektrische gereedschappen wordt uitgevoerd volgens de NEN3140 keuring De VCA keuring van arbeidsmiddelen wordt daarom ook wel de NEN 3140 keuring genoemd.

Wat staat er in de NEN 3140

De NEN 3140 is onderdeel van de EN 50110. In de EN 50110 zijn de minimale Europese elektrotechnische veiligheden bepaald. De NEN 3140 beschrijft de Nederlandse norm waaronder de veiligheid van werkzaamheden, inspectie en onderhoud van laagspanningsinstallaties. De NEN 3140 heeft bepaalt dat installaties en elektrische arbeidsmiddelen periodiek gekeurd moeten worden. Een risicoanalyse ligt hieraan ten grondslag. Deze risicoanalyse bepaalt ook de frequentie van de NEN 3140 keuring.

Wie mag de NEN 3140 keuring uitvoeren?

Volgens de NEN 3140 kan de keuring, risicoanalyse en controle alleen worden uitgevoerd door een voldoende onderricht persoon. Dit is iemand met de juiste opleiding, kennis van regelgeving en de benodigde certificaten. Van der Wal Keuring, Service & Onderhoud voldoet aan deze eisen. U kunt bij ons terecht voor keuring en inspectie van uw arbeidsmiddelen zoals gereedschappen en apparaten en klimmaterialen.

Weinig hinder tijdens de keuring

Van der Wal Keuring, Service & Onderhoud houdt zich sinds 2000 bezig met het keuren van arbeidsmiddelen en klimmaterialen. Door onze jarenlange ervaring en actuele kennis van alle wet- en regelgeving kunnen wij de keuring snel en efficiƫnt voor u uitvoeren waarbij we rekening houden met uw productieproces. U wilt immers uw bedrijfsvoering zoveel mogelijk door laten gaan. Wij proberen ervoor te zorgen dat u zo min mogelijk hinder ervaart van onze keuring.Links:
www.nen.nl, www.rijksoverheid.nl en www.overheid.nl